Restaurant de cuina casolana a Vilanova i la Geltrú

Si vols gaudir dels millors plats de la cuina casolana a Vilanova i la Geltrú visita el nostre restaurant Cal Menelet

 

Cal Manelet és un restaurant orgullós d’oferir plats de la cuina casolana tradicional catalana a Canyelles prop de Vilanova i la Geltrú. La cuina tradicional catalana és part del grup de cuines que formen la mundialment reconeguda dieta mediterrània. Pels nostres plats de la cuina tradicional catalana utilitzem productes frescos de temporada.

 

Les bases de la nostra cuina casolana a Vilanova i la Geltrú

Com a bona cuina mediterrània, la cuina tradicional catalana té a la base l’oli d’oliva i fa un bon ús d’herbes aromàtiques i llegums i hortalisses fresques.

Les diferents regions de Catalunya han creat una varietat de plats adaptats a la disponibilitat dingredients i necessitat calòrica dels habitants daquests llocs. Els pobles de muntanya van donar lloc a plats cuits a base de carns, els bolets i per descomptat els cargols, mentre que els pobles costaners van incloure els plats a base de peix, marisc i arrossos i per descomptat els dos tipus de menjar també van fusionar per crear els plats de mar i muntanya que combinen sabors de tots dos estils de cuina.

Els nostres millors plats de cuina casolana catalana a Vilanova i la Geltrú

Cargols a la llauna

Els cargols a la llauna són un plat típic de Lleida, però que es troba per tot Catalunya avui dia.

El nom del plat ve donat del català “a la llauna” per com es preparen i per la seva presentació: cuinats i servits en una “llauna”. Hi ha moltes variacions de la recepta segons regió i fins i tot segons establiment.

cuina casolana a Vilanova i la Geltrú

Vols tastar els autèntics Cargols a la llauna a Vilanova i la Geltrú?

Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te el millor de la gastronomia catalana, carns a la brasa, calçotades i també tenim menús diaris

Calçotada

Els calçots són una mena de ceba llarga, tendra i dolça que es cuina a la brasa.

Els calçots se serveixen sempre amb la salsa Romesco per mullar els calçots.

Les calçotades són molt populars a Catalunya i són l’excusa perfecta per fer reunions d’amics i família durant la temporada de calçotades.

cuina casolana a Vilanova i la Geltrú

Escudella i carn d’olla

És un plat típic de la cuina catalana tradicional de muntanya o d’hivern.

Els ingredients principals són les carns de: vaca, porc i pollastre, així com vegetals (patata, pastanaga, cigrons) i la forma és d’un bullit amb brou. Una de les particularitats d’aquesta recepta és que inclou entre els seus ingredients les “pilotes”, una mena de mandonguilles allargades amb forma de croquetes, elaborades amb carn, ou, pa, all i julivert, que es couen al brou.

L’escudella pot ser separada en escudella o sopa de galets que és el brou resultat de la carn d’olla amb pastes en forma de cargol, mentre que la carn es pot servir separat com a carn d’olla.

Peus de porc estofat

Són els peus de porc guisats amb cebes, tomàquets, all, fulles de llorer, vi i picada. La llista dingredients pot variar segons receptes regionals i temporalitat de certs ingredients com els bolets.

Els peus de porc estofat requereixen una cocció lenta per aconseguir un plat saborós i ple d’energia i proteïnes.

Vols tastar la cuina casolana catalana a Vilanova i la Geltrú?

Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te el millor de la gastronomia catalana, carns a la brasa, calçotades i també tenim menús diaris

cuina casolana a Vilanova i la Geltrú
platos en cal manelet