Cuina tradicional catalana a Canyelles

cuina tradicional catalana a canyelles

Si vols gaudir de la cuina tradicional catalana a Canyelles Barcelona, visita el Restaurant Cal Manelet

 

La millor cuina tradicional catalana a Canyelles

Cal Manelet és un restaurant orgullós d’oferir-los plats de la cuina tradicional catalana a Canyelles. És part del grup de cuines que formen la mundialment reconeguda dieta mediterrània. Per als nostres plats de la cuina tradicional catalana utilitzem productes frescos de temporada.

Com a bona cuina mediterrània, té a la base l’oli d’oliva i fa bon ús d’herbes aromàtiques i llegums i hortalisses fresques.

Les diferents regions de Catalunya han creat una varietat de plats adaptats a la disponibilitat d’ingredients i necessitat calòrica dels habitants d’aquests llocs. Els pobles de muntanya van donar lloc a les carns a la brasa, els bolets i per descomptat els caragols, mentre que els pobles costaners van incloure els plats a base de peix, marisc i arrossos i per descomptat els dos tipus de menjar també van fusionar per crear els plats de mar i muntanya que combinen sabors de tots dos estils de cuina.

Els plats més coneguts de la cuina tradicional catalana del nostre restaurant de Canyelles

cuina tradicional catalana canyelles

 Cargols “a la llauna”

Els cargols a la llauna són un plat típic de Lleida però que es troba per tot Catalunya avui dia.

El nom del plat ve donat del català “a la llauna” per com es preparen i per la seva   presentació: cuinats i servits en una “llauna”. Existeixen moltes variacions de la recepta segons regió i fins segons establiment.

Calçotada

cuina tradicional catalana a canyelles

Els calçots són una mena de ceba llarga, tendra i dolça que es cuina a la brasa.

Els calçots se serveixen sempre amb la salsa Romesco per mullar els calçots.

Les “calçotades” són molt populars Catalunya i són l’excusa perfecta per fer reunions d’amics i família durant la temporada de calçotades.

“Escudella” i “carn d’olla”

És un plat típic de muntanya o d’hivern.

Els ingredients principals són les carns de: vaca, porc i pollastre, així com vegetals (patata, pastanaga, cigrons) i la forma és d’un cuit amb brou. Una de les particularitats d’aquesta recepta és que inclou entre els seus ingredients les “pilotes”, una espècie de mandonguilles allargades amb forma de croquetes, elaborades amb carn, ou, pa, all i julivert, que es couen en el brou.

L’escudella pot ser separada en “escudella” o “sopa de galets” que és el brou resultat de la carn d’olla amb pastes en forma de cargol, mentre que la carn es pot servir separat com “carn d’olla”.

Peus de porc estofat

Són els peus de porc guisats amb cebes, tomàquets, all, fulles de llorer, vi i picada. La llista d’ingredients pot variar segons receptes regionals i temporalitat de certs ingredients com els bolets.

Els “peus de porc estofat” requereixen una cocció lenta per aconseguir un plat saborós i ple d’energia i proteïnes.

 

Contacta’ns per probar la millor cuina tradicional catalana a Canyelles

Si busqueu una experiència culinària autèntica i única, el nostre restaurant és el lloc perfecte per a vostè.

El nostre menú diari es basa en els sabors i les tècniques de la cuina tradicional catalana, utilitzant ingredients locals frescos i de temporada per oferir-li un aliment deliciós i autèntic. Des dels clàssics plats de marisc, com ara la paella i l’arròs negre, fins als plats de carn i verdures més elaborats, el nostre menú està dissenyat per satisfer tots els gustos i preferències.

A més del nostre deliciós menjar, el nostre ambient càlid i acollidor us farà sentir com a casa. El nostre personal amable i servicial està a la vostra disposició per fer que la vostra visita sigui el més agradable possible.

Si esteu buscant una autèntica experiència culinària catalana, no busqueu més. Vingui al nostre restaurant i gaudiu d’un àpat que no oblidarà. Esperem veure’l aviat!

Cuina tradicional catalana en Canyelles esqueixada

Beneficis de escollir Cal Manelet per cuina tradicional catalana a Canyelles

Cal Manelet és la destinació ideal per als amants de la cuina tradicional catalana a Canyelles. Aquest encantador restaurant ofereix una experiència gastronòmica autèntica que captiva tant a locals com a visitants. Aquí, et presentem alguns dels beneficis d’escollir Cal Manelet per gaudir dels plats tradicionals catalans.

Autenticitat gastronòmica: A Cal Manelet, la cuina catalana es prepara amb receptes tradicionals transmeses de generació en generació, garantint una experiència culinària autèntica i saborosa.

Productes locals i frescos: Utilitzem ingredients de proximitat i de temporada, assegurant la màxima qualitat i frescor en cada plat, mentre donem suport als productors locals.

Ambient acollidor: El nostre restaurant ofereix un entorn càlid i acollidor que et farà sentir com a casa. Perfecte per a dinars familiars, sopars romàntics o trobades amb amics.

Varietat de plats tradicionals: El menú de Cal Manelet inclou una àmplia gamma de plats típics catalans, des de tapes i entrants fins a plats principals i postres, que satisfan tots els gustos.

Servei excel·lent: El nostre equip de professionals està dedicat a oferir-te un servei amable i atent, assegurant que cada visita sigui memorable.

Relació qualitat-preu: A Cal Manelet, oferim una excel·lent relació qualitat-preu, amb plats deliciosos a preus raonables, perquè puguis gaudir de la millor cuina catalana sense preocupar-te pel pressupost.

Visitar Cal Manelet és una oportunitat per submergir-te en la rica tradició culinària de Catalunya mentre gaudeixes d’un ambient encantador a Canyelles. No esperis més per descobrir els beneficis d’escollir-nos per la teva propera experiència gastronòmica!

Origen dels calçots

Origen dels calçots

l'origen dels calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d'enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d'una taula. Aquest menjar s'ha guanyat...

Llegir més
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L'origen dels menús es remunta a l'antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la seva...

Llegir més