blog

Notícies i anuncis Cal Manelet

L’origen del calçots

L’origen del calçots

Els calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d'enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d'una taula. Aquest menjar s'ha guanyat el seu...

Llegir més
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L'origen dels menús es remunta a l'antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la seva...

Llegir més
Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...

Llegir més
Com es cultiven els calçots?

Com es cultiven els calçots?

Els calçots són una varietat de ceba tendra típica de Catalunya i el seu cultiu és semblant al de la ceba comuna. A continuació des de Cal Manelet us presentem els passos generals per cultivar calçots:   Preparació del terreny: els calçots prefereixen un sòl ben...

Llegir més
Beneficis de cuinar a la brasa

Beneficis de cuinar a la brasa

Cuinar a la brasa és una tècnica culinària popular a tot el món. A més de ser una forma deliciosa de preparar aliments, també té una sèrie de beneficis per a la salut. Aquí te'n deixem alguns:   Reducció del greix: en cuinar a la brasa, el greix es fon i cau a...

Llegir més
Com cuinar els calçots?

Com cuinar els calçots?

A Cal Manelet Restaurant sabem que hi ha moltes maneres de cuinar els calçots, però la millor indiscutiblement a part de ser la tradicional és fer-los a la brasa. Però no a la brasa tal com ens imaginem sinó al foc de branquillons de cep, que és la forma original de...

Llegir més
Beneficis dels cargols per a la salut

Beneficis dels cargols per a la salut

Els cargols es troben a tot arreu i encara que a la majoria dels jardiners no els agraden, els cargols són un menjar culinari, encara que no apte per a tots els gustos. Tot i que repugnants per a moltes persones, els cargols es consumeixen a tot el món i són molt...

Llegir més
10 plats típics de la cuina catalana

10 plats típics de la cuina catalana

Pa amb tomàquet Un dels aperitius més comuns a qualsevol taula catalana consisteix en una llesca de pa untada tomàquet, amb una mica de sal i oli. Pot acompanyar embotits com el fuet, verdures rostides o peix adobat.   Calçots amb salsa romesco Els darrers mesos...

Llegir més