Cuina tradicional catalana a Canyelles

Si vols gaudir de la cuina tradicional catalana a Canyelles Barcelona, visita el Restaurante Cal Manelet

 

La millor cuina tradicional catalana a Canyelles

Cal Manelet és un restaurant orgullós d’oferir-los plats de la cuina tradicional catalana a Canyelles. És part del grup de cuines que formen la mundialment reconeguda dieta mediterrània. Per als nostres plats de la cuina tradicional catalana utilitzem productes frescos de temporada.

Com a bona cuina mediterrània, té a la base l’oli d’oliva i fa bon ús d’herbes aromàtiques i llegums i hortalisses fresques.

Les diferents regions de Catalunya han creat una varietat de plats adaptats a la disponibilitat d’ingredients i necessitat calòrica dels habitants d’aquests llocs. Els pobles de muntanya van donar lloc a les carns a la brasa, els bolets i per descomptat els caragols, mentre que els pobles costaners van incloure els plats a base de peix, marisc i arrossos i per descomptat els dos tipus de menjar també van fusionar per crear els plats de mar i muntanya que combinen sabors de tots dos estils de cuina.

Els plats més coneguts de la cuina tradicional catalana del nostre restaurant de Canyelles

cuina tradicional catalana canyelles

 Cargols “a la llauna”

Els cargols a la llauna són un plat típic de Lleida però que es troba per tot Catalunya avui dia.

El nom del plat ve donat del català “a la llauna” per com es preparen i per la seva   presentació: cuinats i servits en una “llauna”. Existeixen moltes variacions de la recepta segons regió i fins segons establiment.

Calçotada

cuina tradicional catalana a canyelles

Els calçots són una mena de ceba llarga, tendra i dolça que es cuina a la brasa.

Els calçots se serveixen sempre amb la salsa Romesco per mullar els calçots.

Les “calçotades” són molt populars Catalunya i són l’excusa perfecta per fer reunions d’amics i família durant la temporada de calçotades.

“Escudella” i “carn d’olla”

És un plat típic de muntanya o d’hivern.

Els ingredients principals són les carns de: vaca, porc i pollastre, així com vegetals (patata, pastanaga, cigrons) i la forma és d’un cuit amb brou. Una de les particularitats d’aquesta recepta és que inclou entre els seus ingredients les “pilotes”, una espècie de mandonguilles allargades amb forma de croquetes, elaborades amb carn, ou, pa, all i julivert, que es couen en el brou.

L’escudella pot ser separada en “escudella” o “sopa de galets” que és el brou resultat de la carn d’olla amb pastes en forma de cargol, mentre que la carn es pot servir separat com “carn d’olla”.

Peus de porc estofat

Són els peus de porc guisats amb cebes, tomàquets, all, fulles de llorer, vi i picada. La llista d’ingredients pot variar segons receptes regionals i temporalitat de certs ingredients com els bolets.

Els “peus de porc estofat” requereixen una cocció lenta per aconseguir un plat saborós i ple d’energia i proteïnes.

 

Contacta’ns per probar la millor cuina tradicional catalana a Canyelles

Si busqueu una experiència culinària autèntica i única, el nostre restaurant és el lloc perfecte per a vostè.

El nostre menú diari es basa en els sabors i les tècniques de la cuina tradicional catalana, utilitzant ingredients locals frescos i de temporada per oferir-li un aliment deliciós i autèntic. Des dels clàssics plats de marisc, com ara la paella i l’arròs negre, fins als plats de carn i verdures més elaborats, el nostre menú està dissenyat per satisfer tots els gustos i preferències.

A més del nostre deliciós menjar, el nostre ambient càlid i acollidor us farà sentir com a casa. El nostre personal amable i servicial està a la vostra disposició per fer que la vostra visita sigui el més agradable possible.

Si esteu buscant una autèntica experiència culinària catalana, no busqueu més. Vingui al nostre restaurant i gaudiu d’un àpat que no oblidarà. Esperem veure’l aviat!

Cuina tradicional catalana en Canyelles esqueixada
L’origen del calçots

L’origen del calçots

Els calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d'enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d'una taula. Aquest menjar s'ha guanyat el seu...

leer más
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L'origen dels menús es remunta a l'antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la seva...

leer más
Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...

leer más