Cuina tradicional catalana

Si vols gaudir de la cuina tradicional catalana a Canyelles Barcelona, visita el Restaurant Cal Manelet

 

Cal Manelet és un restaurant orgullós d’oferir-los plats de la cuina tradicional catalana. La cuina tradicional catalana és part del grup de cuines que formen la mundialment reconeguda dieta mediterrània. Per als nostres plats de la cuina tradicional catalana utilitzem productes frescos de temporada.

Com a bona cuina mediterrània, la cuina tradicional catalana té a la base l’oli d’oliva i fa bon ús d’herbes aromàtiques i llegums i hortalisses fresques.

Les diferents regions de Catalunya han creat una varietat de plats adaptats a la disponibilitat d’ingredients i necessitat calòrica dels habitants d’aquests llocs. Els pobles de muntanya van donar lloc a plats cuits a força carns, els bolets i per descomptat els caragols, mentre que els pobles costaners van incloure els plats a base de peix, marisc i arrossos i per descomptat els dos tipus de menjar també van fusionar per crear els plats de mar i muntanya que combinen sabors de tots dos estils de cuina.

Els plats més coneguts de la cuina tradicional catalana

gastronomía catalana cargols a la llauna restaurante cal manelet

Cargols “a la llauna”

Els cargols a la llauna són un plat típic de Lleida però que es troba per tot Catalunya avui dia.

El nom del plat ve donat del català “a la llauna” per com es preparen i per la seva presentació: cuinats i servits en una “llauna”. Existeixen moltes variacions de la recepta segons regió i fins segons establiment.

Calçotada

calçotada en cal manelet canyelles

Els calçots són una mena de ceba llarga, tendra i dolça que es cuina a la brasa.

Els calçots se serveixen sempre amb la salsa Romesco per mullar els calçots.

Les “calçotades” són molt populars Catalunya i són l’excusa perfecta per fer reunions d’amics i família durant la temporada de calçotades.

“Escudella” i “carn d’olla”

És un plat típic de la cuina tradicional catalana de muntanya o d’hivern.

Els ingredients principals són les carns de: vaca, porc i pollastre, així com vegetals (patata, pastanaga, cigrons) i la forma és d’un cuit amb brou. Una de les particularitats d’aquesta recepta és que inclou entre els seus ingredients les “pilotes”, una espècie de mandonguilles allargades amb forma de croquetes, elaborades amb carn, ou, pa, all i julivert, que es couen en el brou.

L’escudella pot ser separada en “escudella” o “sopa de galets” que és el brou resultat de la carn d’olla amb pastes en forma de cargol, mentre que la carn es pot servir separat com “carn d’olla”.

Peus de porc estofat

Són els peus de porc guisats amb cebes, tomàquets, all, fulles de llorer, vi i picada. La llista d’ingredients pot variar segons receptes regionals i temporalitat de certs ingredients com els bolets.

Els “peus de porc estofat” requereixen una cocció lenta per aconseguir un plat saborós i ple d’energia i proteïnes.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Donde comer caracoles a la llauna en Canyelles?

¿Donde comer caracoles a la llauna en Canyelles?

Si buscas el sitio donde comer los mejores caracoles a la llauna en Canyelles visita el Restaurante Cal Manelet  Los caracoles, en catalán cargols, son uno de los platos típicos de la cocina catalana, con claras influencias de la gastronomía francesa. Los...

Llegir més