La cuina tradicional catalana: una cuina amb història

Si busques un lloc on menjar la millor cuina tradicional catalana  visita el Restaurant Cal Manelet

 

Sabies que l’etapa d’or de la nostra cuina va ser durant l’Edat Mitjana?

Tots creiem que en aquella època ni tal sols els reis i nobles menjaven correctament, però això no és del tot cert. La cuina medieval també era elegant i refinada.

 

Si busques el millor restaurant on degustar la millor cuina catalana a Vilanova i la Geltrú visita’ns a Cal Manelet!

Què menjaven a l’Edat Mitjana?

Les receptes que es preparaven anaven des de plats molt elavorats fins a d’allò més simples. És molt interessant veure com ja llavors hi ha afany d’inventar, de mesclar dolç i salat, agre i dolç, herbes i espècies,…

També cal recordar que la cuina que anava destinada a l’aristocràcia moltes vegades era excessiva i abundant. No podem parlar aquí de salut, ja que tanta carn i greix només eren símbol d’estatus social.

Tanmateix, hi havia plats més simples i que podriem passar per actuals.

Els primers receptaris i manuals de gastronomia i vins d’Europa son de la mà del Mestre Robert. Aquest era cuiner a la cort de Nàpols, i fa un recull del tipus d’aliments que es cuinaven.

cuina tradicional catalana

Vine a probar els notres plats

Si vols degustar la cuina catalana a Vilanova i la Geltrú, un sabor y una textura increíbles visita Cal Manelet. El nostre restaurant es troba només a 15 minutos en coche del centre urbà de Vilanova i la Geltrú, a Canyelles.

¿Quieres probar els millors plats de cuina catalana a Vilanova i la Geltrú?

Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te el millor de la gastronomia catalana: cargols a la llauna, calçotades,…

També disposem de menús diaris!

No tot és Medieval

Hi ha molts plats que posariem dins del sac de Medievals, i que realment no ho son. Aquest és el cas de les patates, el romesco o la xocolata. Això es deu a que estem acostumats a veure moltes pel·lícules i audiovisuals on se’ns ha fet creure que és així.

Tot i això, és cert que la cuina medieval també és rica i variada. Es coneix de moltes salses, productes i preparacions diverses.

Tampoc és veritat que aquesta cuina utilitzés massa espècies per a camuflar el gust de la carn o el peix passats! Sinó que les fa servir com a mostra d’estatus social, ja que algunes d’elles eren força exòtiques com el gingebre o el festuc.

Els primers receptaris i manuals de gastronomia i vins d’Europa son de la mà del Mestre Robert. Aquest era cuiner a la cort de Nàpols, i fa un recull del tipus d’aliments que es cuinaven.

La cuina catalana

Catalunya va ser, culinàriament, un país de referència admirat per altres paísos com Itàlia. Tota aquesta història es respira avui en dia amb el llegat que ens han deixat. Actualment, la cuina tradicional catalana és també un referent per a la resta d’Europa i del món.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Cómo cocinar los calçots?

¿Cómo cocinar los calçots?

En Cal Manelet Restaurant sabemos que hay muchas maneras de cocinar los calçots pero la mejor indiscutiblemente aparte de ser la tradicional es hacerlos a la brasa. Pero no a la brasa tal y como nos imaginamos sino al fuego de branquillones de cepa, que es la forma...

Llegir més
Beneficios de los caracoles para la salud

Beneficios de los caracoles para la salud

Los caracoles se encuentran en todas partes y aunque a la mayoría de los jardineros no les gustan, los caracoles son un manjar culinario, aunque no apto para todos los gustos. Aunque repugnantes para muchas personas, los caracoles se consumen en todo el mundo y son...

Llegir més
10 platos típicos de la cocina catalana

10 platos típicos de la cocina catalana

El mejor restaurante de comida catalana de CanyellesPa amb tomàquet (Pan con tomate) Uno de los aperitivos más comunes en cualquier mesa catalana consiste en una rebanada de pan untada tomate, con una pizca de sal y aceite. Puede acompañarse de embutidos como el fuet,...

Llegir més