La cuina tradicional catalana: una cuina amb història

cuina tradicional catalana

Si busques un lloc on menjar la millor cuina tradicional catalana  visita el Restaurant Cal Manelet

 

Sabies que l’etapa d’or de la nostra cuina va ser durant l’Edat Mitjana?

Tots creiem que en aquella època ni tal sols els reis i nobles menjaven correctament, però això no és del tot cert. La cuina medieval també era elegant i refinada.

 

Si busques el millor restaurant on degustar la millor cuina catalana a Vilanova i la Geltrú visita’ns a Cal Manelet!

Què menjaven a l’Edat Mitjana?

Les receptes que es preparaven anaven des de plats molt elavorats fins a d’allò més simples. És molt interessant veure com ja llavors hi ha afany d’inventar, de mesclar dolç i salat, agre i dolç, herbes i espècies,…

També cal recordar que la cuina que anava destinada a l’aristocràcia moltes vegades era excessiva i abundant. No podem parlar aquí de salut, ja que tanta carn i greix només eren símbol d’estatus social.

Tanmateix, hi havia plats més simples i que podriem passar per actuals.

Els primers receptaris i manuals de gastronomia i vins d’Europa son de la mà del Mestre Robert. Aquest era cuiner a la cort de Nàpols, i fa un recull del tipus d’aliments que es cuinaven.

cuina tradicional catalana

Vine a probar els notres plats

Si vols degustar la cuina catalana a Vilanova i la Geltrú, un sabor y una textura increíbles visita Cal Manelet. El nostre restaurant es troba només a 15 minutos en coche del centre urbà de Vilanova i la Geltrú, a Canyelles.

¿Quieres probar els millors plats de cuina catalana a Vilanova i la Geltrú?

Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te el millor de la gastronomia catalana: cargols a la llauna, calçotades,…

També disposem de menús diaris!

No tot és Medieval

Hi ha molts plats que posariem dins del sac de Medievals, i que realment no ho son. Aquest és el cas de les patates, el romesco o la xocolata. Això es deu a que estem acostumats a veure moltes pel·lícules i audiovisuals on se’ns ha fet creure que és així.

Tot i això, és cert que la cuina medieval també és rica i variada. Es coneix de moltes salses, productes i preparacions diverses.

Tampoc és veritat que aquesta cuina utilitzés massa espècies per a camuflar el gust de la carn o el peix passats! Sinó que les fa servir com a mostra d’estatus social, ja que algunes d’elles eren força exòtiques com el gingebre o el festuc.

Els primers receptaris i manuals de gastronomia i vins d’Europa son de la mà del Mestre Robert. Aquest era cuiner a la cort de Nàpols, i fa un recull del tipus d’aliments que es cuinaven.

La cuina catalana

Catalunya va ser, culinàriament, un país de referència admirat per altres paísos com Itàlia. Tota aquesta història es respira avui en dia amb el llegat que ens han deixat. Actualment, la cuina tradicional catalana és també un referent per a la resta d’Europa i del món.

L’origen del calçots

L’origen del calçots

Els calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d'enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d'una taula. Aquest menjar s'ha guanyat el seu...

Llegir més
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L'origen dels menús es remunta a l'antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la seva...

Llegir més