Com es cultiven els calçots?

Els calçots són una varietat de ceba tendra típica de Catalunya i el seu cultiu és semblant al de la ceba comuna. A continuació des de Cal Manelet us presentem els passos generals per cultivar calçots:

 

  1. Preparació del terreny: els calçots prefereixen un sòl ben drenat i ric en nutrients. Es recomana cultivar-los en un terra amb un pH entre 6 i 7. Si el sòl és àcid, es pot afegir calç per ajustar el pH. També és important remoure les pedres i les males herbes del terreny abans de sembrar.
  2. Sembra: la sembra es realitza a la tardor, al setembre o octubre. Es poden sembrar els bulbs de calçots directament a terra a una profunditat de 2-3 cm i amb una distància d’uns 10 cm entre ells. També es poden plantar a testos.
  3. Cuidats: els calçots necessiten reg regular, especialment durant el primer mes després de la sembra. També és important controlar les males herbes i remoure-les si apareixen. Es recomana pagar els calçots cada tres setmanes amb adob orgànic per assegurar un bon creixement.
  4. Blanqueig: un dels aspectes més característics del cultiu de calçots és el procés de blanqueig, que es duu a terme unes setmanes abans de la collita. Es tracta de cobrir les fulles de les plantes amb terra perquè creixin blanques i tendres. Es recomana fer-ho quan les plantes arribin a una alçada d’uns 20-25 cm.
  5. Collita: els calçots es cullen a principis de primavera, al febrer o març. S’arrenquen del terra i es deixen assecar al sol durant unes hores abans del consum.
Com es cultiven els calçots?

Si voleu gaudir d'una bona calçotada no ho dubteu i poseu-vos en contacte

Origen dels calçots

Origen dels calçots

l'origen dels calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d'enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d'una taula. Aquest menjar s'ha guanyat...

Llegir més
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L'origen dels menús es remunta a l'antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la seva...

Llegir més