Com es cultiven els calçots?

Els calçots són una varietat de ceba tendra típica de Catalunya i el seu cultiu és semblant al de la ceba comuna. A continuació des de Cal Manelet us presentem els passos generals per cultivar calçots:

 

  1. Preparació del terreny: els calçots prefereixen un sòl ben drenat i ric en nutrients. Es recomana cultivar-los en un terra amb un pH entre 6 i 7. Si el sòl és àcid, es pot afegir calç per ajustar el pH. També és important remoure les pedres i les males herbes del terreny abans de sembrar.
  2. Sembra: la sembra es realitza a la tardor, al setembre o octubre. Es poden sembrar els bulbs de calçots directament a terra a una profunditat de 2-3 cm i amb una distància d’uns 10 cm entre ells. També es poden plantar a testos.
  3. Cuidats: els calçots necessiten reg regular, especialment durant el primer mes després de la sembra. També és important controlar les males herbes i remoure-les si apareixen. Es recomana pagar els calçots cada tres setmanes amb adob orgànic per assegurar un bon creixement.
  4. Blanqueig: un dels aspectes més característics del cultiu de calçots és el procés de blanqueig, que es duu a terme unes setmanes abans de la collita. Es tracta de cobrir les fulles de les plantes amb terra perquè creixin blanques i tendres. Es recomana fer-ho quan les plantes arribin a una alçada d’uns 20-25 cm.
  5. Collita: els calçots es cullen a principis de primavera, al febrer o març. S’arrenquen del terra i es deixen assecar al sol durant unes hores abans del consum.
Com es cultiven els calçots?

Si voleu gaudir d'una bona calçotada no ho dubteu i poseu-vos en contacte

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...

Llegir més
Beneficis de cuinar a la brasa

Beneficis de cuinar a la brasa

Cuinar a la brasa és una tècnica culinària popular a tot el món. A més de ser una forma deliciosa de preparar aliments, també té una sèrie de beneficis per a la salut. Aquí te'n deixem alguns:   Reducció del greix: en cuinar a la brasa, el greix es fon i cau a...

Llegir més
Com cuinar els calçots?

Com cuinar els calçots?

A Cal Manelet Restaurant sabem que hi ha moltes maneres de cuinar els calçots, però la millor indiscutiblement a part de ser la tradicional és fer-los a la brasa. Però no a la brasa tal com ens imaginem sinó al foc de branquillons de cep, que és la forma original de...

Llegir més