Beneficis dels cargols per a la salut

caracoles a la llauna en Vilanova i la geltrú Canyelles

Els cargols es troben a tot arreu i encara que a la majoria dels jardiners no els agraden, els cargols són un menjar culinari, encara que no apte per a tots els gustos.

Tot i que repugnants per a moltes persones, els cargols es consumeixen a tot el món i són molt saludables. Les petxines de cargol rostides trobades en excavacions arqueològiques indiquen que els humans els han menjat des de la prehistòria i els romans cultivaven cargols alimentant-los amb dietes especials per millorar-ne el sabor.

Les espècies Theba Pisana, Otala Lactea i Helix Aspersa, entre d’altres, són les més demanades. Tenen propietats anticancerígenes i potencien el sistema immunològic pels seus efectes antioxidants i antiinflamatoris.

Un cargol mitjà està compost per un 80% d’aigua, 15% de proteïna i 2,4% de greix. Contenen àcids grassos essencials, calci, ferro, seleni, magnesi i són una font rica en vitamines E, A, K i B12. Tot i això, malgrat aquests beneficis, la immensa majoria de la població no l’incloem en la nostra dieta.

 

caracoles a la llauna en Vilanova i la geltrú

Els millors cargols a la llauna que provaràs

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...

Llegir més
Com es cultiven els calçots?

Com es cultiven els calçots?

Els calçots són una varietat de ceba tendra típica de Catalunya i el seu cultiu és semblant al de la ceba comuna. A continuació des de Cal Manelet us presentem els passos generals per cultivar calçots:   Preparació del terreny: els calçots prefereixen un sòl ben...

Llegir més
Beneficis de cuinar a la brasa

Beneficis de cuinar a la brasa

Cuinar a la brasa és una tècnica culinària popular a tot el món. A més de ser una forma deliciosa de preparar aliments, també té una sèrie de beneficis per a la salut. Aquí te'n deixem alguns:   Reducció del greix: en cuinar a la brasa, el greix es fon i cau a...

Llegir més