Els 10 principals beneficis per a la salut de la cuina casolana

Al restaurant Cal Manelet ens sentim orgullosos de la cuina tradicional de què disposem i encara més orgullosos dels beneficis que aquesta ens aporta, per això a continuació us explicarem tots els seus avantatges.

·Nutritius: se sap que els restaurants, tant de menjar ràpid com d’un altre tipus, són notòriament alts en calories, sucres, greixos, sodi i carbohidrats, i també és probable que continguin un baix contingut nutricional. Fins i tot les opcions més saludables i baixes en calories poden contenir un nivell molt alt de sucres i greixos. Menjar a casa, per altra banda, et permet eliminar el que consideris innecessari a la teva dieta. Vostè controla el menjar que cuina i el que consumeix.

·Augmenti el coneixement del menjar: el menjar és molt més que alguna cosa que sap bé i omple l’estómac. El que menja pot guarir, causar malalties o fins i tot causar dolor, i aprendre això és un dels aspectes més importants dels beneficis per a la salut de la cuina casolana. Cuinar els seus propis menjars pot ensenyar quins aliments són alts o baixos en certes vitamines, minerals i altres nutrients. ¡Fins i tot augmentarà la seva creativitat a mesura que aprèn a combinar aliments nutritius per satisfer el seu paladar!

· Assaboreix el teu menjar: l’acte físic de preparar els teus propis menjars et portarà a un nou reconeixement pel menjar que consumeixes. Això és molt important ja que la mossegada sense sentit i l’alimentació emocional poden contribuir a l’augment de pes poc saludable perquè no ets completament conscient dels aliments que menges. Ser més conscient del que consumeix quan ho prepara farà que sigui menys probable que mengi en excés.

·Porcions apropiades: els restaurants són coneguts per les seves mides extremes de porcions, cosa que pot contribuir a la gran cultura de menjar en excés i el problema de l’obesitat als Estats Units. De fet, un estudi realitzat per l’International Journal of Obesity va descobrir que proporcionar etiquetes nutricionals als menús estàndard tenia poc efecte en la selecció d’aliments. Preparar menjars a casa us brinda la capacitat d’exercir control de les porcions i ajudar a frenar la temptació de menjar en excés.

·Desenvolupa hàbits saludables: cuinar a casa pot impulsar el seu estil de vida saludable! En descobrir receptes saludables, aprendre sobre aliments, crear i seguir un pla de menjars, vostè i la seva família es poden inspirar per viure una vida saludable i en forma.

·Fomenta l’enllaç familiar: la dinàmica familiar pot millorar enormement a la llar amb els àpats familiars. Els nens es beneficien enormement del ritual de preparar i menjar plegats. Aquesta és també una gran eina d’ensenyament perquè els pares inculquin hàbits alimentaris saludables als fills. De fet, diversos estudis realitzats per la Universitat de Michigan van descobrir que menjar menjars familiars a la taula està associat amb menys problemes psicològics i un major èxit acadèmic en els nens i promou la sociabilitat a la família.

·Seguretat alimentària: segons els CDC, les malalties transmeses per aliments (també conegudes com a intoxicacions alimentàries) afecten 1 de cada 6 nord-americans cada any. Cuinar a casa us donarà la tranquil·litat que necessita en saber que té els ingredients més frescos i pot estar segur que el seu menjar s’ha emmagatzemat i cuinat a les temperatures correctes.

·Consciència de les al·lèrgies i sensibilitats alimentàries: si bé hem esmentat que controla la ingesta nutricional dels seus menjars, cuinar per a vostè i la seva família també brinda el control per evitar els al·lèrgens alimentaris. Les al·lèrgies alimentàries comunes inclouen nous, gluten i marisc, i tots aquests són ingredients comuns i generalment populars en molts àpats.

·Neteja: cuinar a casa pot donar-li la consciència neta de no només saber què hi ha al seu menjar, sinó que tan neta és el seu menjar. Naturalment, voldràs assegurar-te que la teva cuina i la vaixella siguin estèrils i els teus ingredients estiguin ben preparats abans de menjar-los.

·Estalvia diners: sopar fora és car! És molt més rendible comprar comestibles que demanar menjar per emportar cada nit. Si bé hi ha molta controvèrsia sobre si un menjar individual és més barat si es cuina a casa que si es menja fora, tenint en compte el consum nutricional i la mida de la porció, estalviarà molts més diners en menjar! Aquesta estratègia destalvi de diners millorarà les seves finances i reduirà els nivells destrès.

Vols tastar els millors plats de menjar casolà?

Estarem encantats d’atendre’t i oferir-te el millor de la gastronomia catalana, cargols a la llauna, calçotades i també tenim menús diaris.

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Diferencies de la carn a la brasa i a la plancha

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...

Llegir més
Com es cultiven els calçots?

Com es cultiven els calçots?

Els calçots són una varietat de ceba tendra típica de Catalunya i el seu cultiu és semblant al de la ceba comuna. A continuació des de Cal Manelet us presentem els passos generals per cultivar calçots:   Preparació del terreny: els calçots prefereixen un sòl ben...

Llegir més
Beneficis de cuinar a la brasa

Beneficis de cuinar a la brasa

Cuinar a la brasa és una tècnica culinària popular a tot el món. A més de ser una forma deliciosa de preparar aliments, també té una sèrie de beneficis per a la salut. Aquí te'n deixem alguns:   Reducció del greix: en cuinar a la brasa, el greix es fon i cau a...

Llegir més