Origen dels calçots

Origen dels calçots

l’origen dels calçots, aquesta deliciosa i peculiar varietat d’enceba, han transcendit les fronteres culinàries per convertir-se en una icona de la gastronomia catalana i una experiència social que uneix les persones al voltant d’una taula. Aquest...
L’origen dels menús

L’origen dels menús

L’origen dels menús es remunta a l’antiguitat, quan les societats van començar a organitzar menjars més estructurats i formals. Tot i que no hi ha un moment o lloc específic on es pugui dir que es van crear els primers menús, es pot trobar evidència de la...
Diferències de la carn a la brasa i a la planxa

Diferències de la carn a la brasa i a la planxa

Tant la carn a la brasa com la carn a la plancha tenen els seus propis avantatges i característiques distintives. A continuació, es presenten alguns avantatges de cada mètode de cocció: ·Avantatges de la carn a la brasa: Sabor fumat: La carn a la brasa es cuina...
Com es cultiven els calçots?

¿Cómo se cultivan los calçots?

Los calçots son una variedad de cebolleta típica de Cataluña y su cultivo es similar al de la cebolla común. A continuación desde Cal Manelet presentamos los pasos generales para cultivar calçots: Preparación del terreno: los calçots prefieren un suelo bien...
Beneficis de cuinar a la brasa

Beneficios de cocinar a la brasa

Cuinar a la brasa és una tècnica culinària popular a tot el món. A més de ser una forma deliciosa de preparar aliments, també té una sèrie de beneficis per a la salut. Aquí te’n deixem alguns:   Reducció del greix: en cuinar a la brasa, el greix es fon i...
Com cuinar els calçots?

¿Cómo cocinar los calçots?

En Cal Manelet Restaurant sabemos que hay muchas formas de cocinar los calçots, pero la mejor indiscutiblemente aparte de ser la tradicional es hacerlos a la brasa. Pero no a la brasa tal y como nos imaginamos sino al fuego de ramillas de vid, que es la forma original de...
Beneficis dels cargols per a la salut

Beneficios de los caracoles para la salud

Los caracoles se encuentran en todas partes y aunque a la mayoría de los jardineros no les gustan, los caracoles son una comida culinaria, aunque no apta para todos los gustos. Aunque repugnantes para muchas personas, los caracoles se consumen en todo el mundo y son...
Com cuinar els calçots?

10 platos típicos de la cocina catalana

Pan con tomate Uno de los aperitivos más comunes en cualquier mesa catalana consiste en una rebanada de pan untada tomate, con un poco de sal y aceite. Puede acompañar embutidos como el látigo, verduras asadas o pescado abonado. Calçots con salsa romesco En los últimos meses...
Les 6 raons per sortir a dinar fora de casa

Las 6 razones para salir a comer fuera de casa

A continuació des de Cal Manelet t’expliquem les sis raons per sortir a dinar fora:   No t’has de preocupar per què preparar. Segur que no pensar per un dia què fer de menjar et vindrà genial. A més, en aquestes ocasions sempre temem que els nostres...